Veelgestelde vragen

Chiptuning is het aanpassen van de motormanagementsoftware. Deze aanpassingen van de motorcomputer wordt uitgevoerd binnen de marges van de fabrikant. Hierdoor heeft u geen verhoogde slijtage aan uw motor of versnellingsbak.
Bijna alle auto’s met een motorcomputer kunnen worden gechipt. Slechts voor enkele modellen geldt een uitzondering.
Ja, dat is geen probleem. U kunt uw auto op elk gewenst moment laten terugzetten naar de fabrieksinstellingen.
Nee, de chiptuning heeft geen invloed op de wegenbelasting. De wegenbelasting voor uw auto wordt berekend aan de hand van de fiscale pk’s en niet aan de hand van het vermogen.
Dit is bij de meeste verzekeringsmaatschappijen niet het geval.

De premie wordt berekend op basis van de nieuwprijs van het voertuig, leeftijd bestuurder, het sportief karakter van de wagen, maar niet op het aantal pk’s.

Meestal kunt u dezelfde dag of de volgende dag al bij ons terecht. Wanneer u een afspraak wilt maken kan dat per e-mail of telefonisch. Bekijk de contactpagina voor onze contactgegevens.
Dat kan. In onze shop is een wachtruimte waar u kunt genieten van een lekker bakje koffie of thee. Tevens is er Wi-Fi aanwezig.

Afhankelijk van de chiptuning-methode neemt het in de meeste gevallen ongeveer 1,5 uur in beslag.

Chiptuning heeft geen effect op de bijtelling. U kunt in veel gevallen zelfs geld besparen doordat u een auto leased met een lichtere motor en deze door ons te laten chiptunen naar een hoger vermogen.
Als lease rijden kan het zeer interessant zijn uw auto te laten tunen. Veel leasemaatschappijen staan het dan ook toe om een auto te laten chiptunen. Daarnaast kunt u uw leaseauto altijd terug laten zetten wanneer de wagen terug gaat naar de leasemaatschappij.
Met of zonder chiptuning, dient een auto altijd goed warm te worden gereden. Na ongeveer 15 minuten rijden zijn de meeste auto’s op de juiste temperatuur. Daarnaast is regulier onderhoud erg belangrijk. Houd u aan de richtlijnen van de fabrikant om zo lang mogelijk van uw auto te kunnen genieten.

Een chiptuning wordt door Chip-Motion altijd binnen de fabrieksmarges uitgevoerd. Hierdoor geeft dit geen verhoogd risico op slijtage dan een niet getunede auto.

Jonge auto’s van 1 of 2 jaar oud kunnen na een bezoek aan de dealer wel eens een software update krijgen. Mocht dit gebeuren dan kunt u gratis bij ons terugkomen om deze geüpdate software van uw wagen opnieuw te laten optimaliseren. Wij zetten dus niet het “oude” programma terug, maar passen de nieuwe weer met de hand aan.
Een autofabrikant maakt 1 product dat overal op de wereld moet werken. Ook daar waar weersomstandigheden heel anders zijn, of de kwaliteit van de brandstof slecht is. in de EU zijn zowel de brandstof als de motorolie van zeer goede kwaliteit en wordt ook onderhoud aan auto’s goed uitgevoerd.

Hierdoor is er een marge om een optimalisatie uit te voeren. Ook zien we steeds vaker dat fabrikanten 1 type motor ontwikkelen met enkel elektronische begrenzing. Om zo de productiekosten laag te houden. Hierdoor wordt chiptuning nog interessanter. U kunt immers een goedkoper model kopen of leasen en deze laten chiptunen naar de duurdere motor versie.

Nee, als dit wel zo zou zijn dan zou chiptuning al lang niet meer gedaan worden.

Doordat een goede chiptuning binnen de fabrikant marges word uitgevoerd, kan dit geen schade aan de motor of versnellingsbak geven. U hoeft niet bang te zijn dat uw auto of motor sneller slijt na een chiptuning.

Aan de auto of motorcomputer is niets te zien. Een wagen zou op een vermogenstestbank moeten om het toegenomen vermogen te meten. Dit wordt bij een dealer niet gedaan. Diagnose apparatuur zullen ook geen wijzigingen vinden in de software, omdat wij de originele software aanpassen en geen ander programma plaatsen. De software is dus als origineel volgens diagnose.
Bij zowel diesel als benzine motoren met turbo of compressor. Maar ook veel ongeblazen benzine motoren beschikken over een grote mogelijkheid om gechipt te worden.

Is uw vraag beantwoordt?

Zo niet, neem dan vrijblijvend contact met ons op!