Diensten


  • ECU-chiptuning
  • stage2-chiptuning
  • ECU-chiptuning
  • ECU-chiptuning

Onze diensten zijn uiteenlopend van chiptuning tot roetfilter reiniging. Wij vinden het uiterst belangrijk om transparant te zijn naar de klant over onze manier van werken en de handelingen die wij verrichten. Dit vinden wij belangrijk, omdat wij de klant een vertrouwelijk gevoel te willen geven.

Op deze pagina vindt u globaal de informatie over de diensten die wij uitvoeren. U vindt hier informatie over chiptuning, Stage 2 & ECO chiptuning, DSG & S-Tronic tuning, diagnoses en roetfilter reiniging. Daarnaast kunt u de uiteindelijke prestatie- en vermogenstoename op deze pagina terugvinden in een handig overzicht.

Wilt u uitgebreide en meer specifieke informatie over chiptuning of de andere diensten die wij leveren? Dan kunt u in bovenstaand menu op de specifieke dienst klikken onder het kopje ‘Diensten’.

Chiptuning


Chiptuning is het elektrisch opvoeren van moderne automotoren. Hierbij ontstaat een prestatieverbetering van de auto. Wij maken hierbij gebruik van software op maat die de motorprestaties verhogen. De meeste motoren in moderne auto’s worden door een Electronic Control Unit (ECU) aangestuurd. De ECU regelt onder meer de hoeveelheid brandstof dat wordt ingespoten, de turbodruk en het ontstekingstijdstip.

De ECU (motormanagement/motorcomputer) in de motor bevat software. Wij kunnen deze software op maat aanpassen, zonder dat de motor onherstelbaar beschadigd raakt. Wij chiptunen door de parameters opnieuw op elkaar af te stemmen. Dit resulteert bij motoren met turbo of een andere vorm van laaddrukvermogen van 20 tot 40% prestatieverbetering. De prestaties met betrekking tot koppel (trekkracht) en het vermogen (topsnelheid) zullen hierbij verhoogd worden. Als uw auto over een atmosferische motor beschikt is de winst 6 tot 8%, waardoor uw auto sneller optrekt en de topsnelheid wordt verhoogt.

Stage 2 of Eco chiptuning


Stage 2 chiptuning is een andere vorm van chiptuning. Het vermogen en koppel worden sterk aangepast, hierdoor zal de acceleratie van de motor aanzienlijk beter zijn. Bij Eco chiptuning zorgen wij ervoor dat u meer brandstof bespaart tijdens het rijden. Dat komt doordat de parameters worden nog meer aangepast. Daarnaast passen wij een uitgebreider programma toe tijdens het chiptunen.

Eco chiptuning richt zich speciaal op brandstofbesparing. Dit is vooral aantrekkelijk voor bedrijven die veel met auto’s werken. Eco chiptuning richt zich dus niet op prestatieverbetering met betrekking op het vermogen en trekkracht. Het bevordert dus niet de rijprestaties, maar de brandstofbesparing van een auto. Wij realiseren dit door de koppel te verhogen en de schakelpunten aan te passen. Daarnaast passen wij het domein aan waar de auto geen trekkracht heeft. U kunt met onze Eco chiptuning tot wel 15% brandstof besparen.

Sommige motoren bevatten een extra beveiliging in de motorcomputer. Bepaalde motoren die gemaakt zijn vanaf 2010 kunnen deze beveiligingssoftware hebben. Als uw motorcomputer deze software heeft passen wij de bootmode toe, waardoor het OBD chiptunen weer mogelijk is. Wij unlocken de motorcomputer, daarbij wordt de computer gedemonteerd en vrijgeschakeld. Daarna schrijven wij de aangepaste date in de computer. In totaal neemt dit proces gemiddeld 2 uur in beslag.

 

DSG & S-Tronic Tuning


Na het chiptunen van uw auto kunt u als aanvulling uw VAG automatische versnellingsbak laten tunen bij Chip-motion. Dit kan bijvoorbeeld een DSG of Stronic versnellingsbak zijn. Het is zelfs mogelijk dat het essentieel is om uw automatische versnellingsbak te laten tunen, nadat u uw voertuig heeft laten chiptunen. De reden hiervan is dat de automatische versnellingsbak de koppel moet kunnen verdragen.

Nadat het vermogen is toegenomen door bijvoorbeeld een stage 2 tuningsbeurt, kan het zo zijn dat uw automatische versnellingsbak niet meer scherp en correct reageert op het nieuwe vermogen van uw voertuig. Dit is de reden dat wij het aanraden om uw automatische versnellingsbak ook onder handen te laten nemen. Op deze manier wordt uw rijplezier gegarandeerd en kunt u volop genieten van uw gechipte voertuig.

Diagnose


Veel mensen krijgen er mee te maken, een storingslampje dat begint te branden in het dashboard. Dit kan lastig zijn, omdat de meeste mensen niet weten waar de storing vandaan komt en wat de oorzaak ervan is.

Wij bij Chip-Motion zijn naast chiptuning ook gespecialiseerd in het uitlezen en opsporen van storingen en foutcodes. Met ons geavanceerde apparatuur kunnen wij uw auto diagnosticeren op foutcodes en storingen. Wij hebben veel ervaring op het gebied van storingen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat wij de foutcodes en storingen in uw voertuig kunnen oplossen en verhelpen.

Naast het feit dat uw auto bij ons in goede handen is, controleren wij uw voertuig op verschillende gebieden. De conditie van de motor wordt geanalyseerd, en de foutcodes worden uitgeschakeld.

Roetfilter Reiniging


Bij Chip-motion kunnen wij u ook helpen op het gebied van roetfilterproblemen. Het is niet te vermijden dat een roetfilter verstopt kan raken. Het verstopt raken van het roetfilter kan zorgen voor motorproblemen. Dit wil men natuurlijk voorkomen. Wij kunnen uw roetfilter volledig reinigen, waardoor dergelijke problemen voorkomen kunnen worden.

Waarom roetfilter reinigen bij Chip-Motion? Ten eerste krijgt u een overzicht met de resultaten van de roetfilter reiniging. Ten tweede kost een nieuw roetfilter tussen de €800.- en €1500.- euro, terwijl een reinigingsbeurt bij ons maar €299.- bedraagt. Daarnaast is het reinigen van uw roetfilter na een langere tijd noodzakelijk. Tot slot is het wettelijk verplicht om een roetfilter in uw voertuig te hebben, dus uw roetfilter verwijderen is wettelijk niet toegestaan.